Doden liegen niet.

No Comments

Afgelopen zonder was de eerste presentatie bij WNL op zondag.

Woensdag 30 november tussen 22.00 en 23.00 uur gaat het programma van start: Doden liegen niet. Een serie waarbij Frank van de Goot in de uitvoering van het werk wordt gevolgd door de camera. Het programma is gemaakt door Masmedia, een productiemaatschappij in Hilversum. Het CFP heeft de afgelopen weken met plezier aan de tot totstandkoming meegewerkt en we danken een ieder die hierbij heeft bijgestaan.

In eerste instantie was Frank van de Goot wat huiverig voor het idee om dergelijk werk openbaar te maken, maar dat bleek koudwatervrees te zijn.

Ofschoon we ons er van bewust zijn dat verschillende onderwerpen “controversieel” kunnen zijn, staan we toch volledig achter datgene dat getoond gaat worden. De beelden zijn, ons inziens fraai gemonteerd en de strekking professioneel.

Het onderwerp van het programma is het laten zien van praktisch forensisch werk, vraagstukken die simpel lijken maar als je er even naar kijkt toch vaak niet zo simpel zijn. Tja, een kogel op een hoofd afschieten, dan snapt iedereen dat zoiets dodelijk kan zijn, maar wat nu als er een gewone balpen wordt afgeschoten met een kleine kruisboog, kan dat uberhaubt dodelijk zijn. komt zo’n pen wel door de huid, of door bot ?

Het beantwoorden van practische vragen die kunnen rijzen in het kader van strafrechtpleging, maar ook vragen die blijven hangen bij nabestaanden.

Is iemand verongelukt, was het misschien een hartafwijking en zo ja, is het erfelijk ?

Wij gaan woensdag natuurlijk ook kijken, kijkt u mee ?

img-20161114-wa0002

Tja, waarom zit Frank in een bedrijfshal in een badkuip ?

 

 

Het CFP werd opgericht door Frank van de Goot (49 jaar). Frank van de Goot is geregistreerd klinisch en forensisch patholoog en heeft een jarenlange ervaring op het gebied van obductiepathologie, forensische pathologie, reconstructies, letseldatering, onderwijs en onderzoek. Frank van de Goot promoveerde op 15 April 2015 aan de Vrije Universiteit op het onderwerp: New Diagnostics in Forensic Pathology. Frank woont nu alweer ruim een decenium in Baarn.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Fields marked with an * are required

Heeft u een vraag aan het CFP?

Fields marked with an * are required

Meer nieuws

Bekijk alle berichten